Revitalizace přístaviště Baťov, Otrokovice

Cena Projekt přihlášený do soutěže Cena Víta Brandy .

Řešené území se nachází na západním okraji zastavěné části města Otrokovice, mezi ulicí Karla Čapka a vodním tokem Morava, v přírodním parku u přístaviště. Prostor přístaviště v Otrokovicích prošel revitalizací, která byla rozčleněna do několika etap. První etapa se týkala vybudování odpočinkové zóny mezi vzrostlými stromy (vybudování zpevněných ploch).
V druhé etapě byly vybudovány dvě modulární stavby, které slouží jako občerstvení
a pobočka turistického informačního centra se zázemím a druhá jako veřejné toalety.
Objekty byly funkčně propojeny s již zrealizovanou odpočinkovou zónou. Součástí
zázemí pro turisty či návštěvníky je také přebalovací pult pro rodiny s malými dětmi či
nabíjecí stanice pro elektrokola a SOS servis point pro cyklisty (základní nářadí,
pumpička, aj.). V rámci druhé etapy byly také instalovány prvky mobiliáře – místa k sezení, odpadkové koše a stojany na kola.
V letošním roce byl celý funkční celek doplněn o veřejný gril point a mobiliář (navýšení
kapacity posezení). Celý prostor nyní vytváří funkční celek, který nabízí návštěvníkům prostor pro relaxaci i zdroj informací (nejen o Otrokovicích, ale i okolních městech, obcích). Veřejný prostor v přístavišti na Baťově je uživatelsky přívětivý a komfortní a zároveň bezpečný pro všechny uživatele.



Zpět na všechny proměny

Hledá se ambasador.

Modul: Projekty